Tuesday, March 3, 2009

V nemocnici s hlasivkami

Tak, a kedze som cez vikend nemohla dat odpocinut svojim hlasivkam, tak to "prasklo"... V pondelok boli decka zle (coz som myslela ze nie je mozne kedze maju tyzden ked maju len testy a predstavovala si ze v tichosti budu vyplnat papiere ako nase deti) a uz mi totalne zlyhali hlasivky... Pretoze raz zakricim a prepalim to... Uf! Ale inak nepocuvaju - trapne "zazeranie a niekolkominutove mlcanie" na tieto deti nepomaha!
Kto neveri, nech sa opyta Jana ako krasne som znela po SKYPE!

Tak som zavolala prezidentke ze s tym proste musim niekam ist, lebo netusim ake to moze mat nasledky kedze tentokrat nemozem proste par dni nehovorit a vela spat ako to zvacsa robim ked som po AIESEC konferencii...

A tak som dnes isla na ORL kliniku v Bucaramange - velmi super a velmi kvalitne to bolo, vam mozem povedat!



Za "pouhych" 200 000 pesos ma jeden z najlepsich specialistov v Kolumbii vysetril - robil mi endoskopiu a tak som videla svoje dutiny a hlasivky na kamere a pekne-krasne skoncila s diagnozou tazkeho zapalu hlasiviek. (takze tak sa vola to co mam pokazdej konfere - ahaaa)
Vraj by bolo dobre kebyze 2 tyzdne neucim (HAHA!). Mam nejake lieky (velmi vela prachov musim zaplatit - vsetky svoje back-up money musim premenit, takze goodbye cestovanie :'( ale co mam robit?) a najdolezitejsie je, ze mam nielen diagnozu (ktoru som si viacmenej uz davno urcila sama), ale hlavne liecbu - ktorou nie je nic ine, ako stara znama hlasova terapia u tzv. audiologa. No, budem mat sedenia (tiez nie lacne), kde ma bude ucit pouzivat hlasivky spravne - coz uz davno viem, ze od detstva robim zle a preto mi odchadza casto hlas, len sa bojim ze sa to nenaucim... motivacia je ale silna...)

A tak mi je zufalo, ale zaroven uz nemam sil na zlomenie sa - neviem ako to vyriesim s peniazmi, ale nejak proste musim, je mi to luto ze na to tolko oplieskam, ale zaroven stale dufam (hoci sa tu ucim nedufat radsej v nic lebo tolko sklamania by som asi nezvladla), ale co uz...

Drzte mi palce, a rodicovia - prosim, musime sa o tomto porozpravat na skype - ja sa to pokusim cele odfinancovat sama, ale neviem ci to zvladnem. Slubujem ze spravim nejaku kalkulaciu a poriadok v tom, len este stale neviem kolko presne budu stat lieky proti zapalu.

Majte sa vsetci krasne.

menuska

8 comments:

  1. ach zlato moje!
    Az mi je do placu! Neviem, ako by sa ti dalo pomoct! :-*

    Very big sister-hug posielam Januska moja!

    Niki

    ReplyDelete
  2. Zlatinko :( achhhhhh asi neni dobre pre teba chairovat, i ked @ prichadza o velmi kvalitneho cloveka, ale zdravie je first a tiez aj pred cestovanim...mozno prave v kolumbii ti to pomoze to liecenie viac alebo inak ako by si to liecila tu...neviem....ale poslem ti kusok mojho silneho hlasu dobre, v A4 obalke :*

    ReplyDelete
  3. Moje, nebojte sa, dako to dopadne!

    Asi to tak ma byt - ak mam skoncit raz v zivote bez hlasu, tak skoncim, co uz...

    Ale posli mi hlasok, Ninuska, posli...

    Ved mozno mi to tu prave pomoze - ked tu maju lepsich doktorov ako my.

    naaah - whatever - pamatajte na analogiu o vojne - musim bojovat - az do konca vojny alebo ma zabije nejaky vybuch - dovtedy v strehu! uf!

    ReplyDelete
  4. tak ked uz zasrani krpci nie su vybuch, tak neviem, co ta zabije zena 8-)

    este mi prosim ta vysvetli, ze to ako mozes vediet, ze zle pouzivas hlasivky...to sa akoze da nejako ovladat? a ako casto tam budes k typkovi chodit? no, to som zvedava, dufam,ze ti to uz raz a navzdy pomoze, napr. tak za 5 rokov budes bez problemov a vratis sa do Kolumbie za tymi deckami a zreves na nich, ze sa az triast zacnu: ze: ESTE TAKEJ SLOVENKY NEBOLO ABY LATINSKE DECKA NESPACIFIKOVALA, puta! 8-) - drz sa zena!e.

    ReplyDelete
  5. Menus, jaj, kurnik, tak je to tu. Toho coho som sa najviac bala. Ale aspon ti uz niekto konecne povedal, co ti je. A nepovedal ti, ze pridte ked to bude na operaciu. Dufam,ze ti tam pomozu, aj ked to bude asi drahe, ale je to investment for future. A pocestovat si prides, ked uz budes tazke prachy ako hviezdna HRka zarabat :))) Drz sa mi tam, si bojovnicka riadna, a ja viem, ze to zvladnes.
    Chybas nam tu!
    :-*
    Kika

    ReplyDelete
  6. Pocuj Meni, ma napadlo, ze nemoze Ti akoze skola na to prispiet - proste "work-related sickness" alebo proste ze to mas z casti z prace...viem, ze je to bleee taketo veci pre Teba pytat,ale tak akoze co. Ked Ti doktor povedal, ze mas 2 tyzdne neucit, tak neuc proste! to je ako kazda choroba, proste oddychuj...

    ... pocuvaj a ta uniforma to jasne, ze rebeluj! ked nieco chcu, aby si nosila,tak nech Ti to zaplatia. Proste to je jasne zakladne pravidlo. Ja to tu mam tiez tak, nepreplacaju nam cestu za klientom! Tak som proste raz povedala, ze mam mat schodzku s klientom, ale ze za nim nejdem, lebo mi nepreplacaju taxik (jedina mozna cesta tam). Tak na mna kukli, ze o co mi ide, ale uz sa naucili (som jedina vo firme, ktorej to toleruju a platia ;-P)...proste si vydup, zakladne veci musia proste fungovat!

    Aj s tou sprchou to skus tak...proste this is not acceptable!Je to blbe na hlasivky, budem chora alebo co...povedz im, ze im das menej penazi, hocico proste. Ved by ma porazilo teplu vodu nemat!

    Bud Mikitka na chvilu! ;)...ved vies ako...*

    ReplyDelete
  7. No catecny souhlas s Evcou (jen co se prvniho odstavce tyce), to mas pracovni uraz, takze pracovni neschopnost a 100% nahrada mzdy do vyse prumerneho prijmu - to je dle českého práva, kolumbijsky pravne-socialni systém bude asi jiný, ale zkusit to můžeš...

    ReplyDelete
  8. Muciak, vitaj vo velkom a zlom svete plnom nastrah, zachripnuteho hlasu a ukricanych deti:-)

    a to bud rada ze este nemas vlastne, po pravde, po tejto skusenosti sa asi velmi ponahlat nebudes, ze?

    drzim palce!

    ReplyDelete